Praktijk voor Psychosynthese.

Vertrouwen in wat zich wil ontvouwen...

Cursus: Wat kinderen je spiegelen. 

Van 6 dagdelen/ avonden (1 x in de 2 week).                          De data worden nog nader bekend gemaakt

Als ouders en begeleiders van kinderen krijg je de kans om het beste in hen en in jezelf naar boven te halen. Meestal een vreugdevolle taak, waar beiden beter van worden. Je ervaart in jezelf de onvoorwaardelijke liefde die kinderen in je oproepen. In de omgang met hen ontdek je weer je eigen onbevangenheid, speelsheid, fantasie en vitaliteit. 

Natuurlijk wil je als ouder het beste voor je kind en gaandeweg zal je ook groeien in je rol als opvoeder. Toch maak je het mee dat je, ondanks alle inzet, soms het spoor bijster raakt. Dan schreeuw je plotseling, ben je boos of je trekt je terug. Onzekerheid en schuldgevoelens steken de kop op als je denkt dat je het niet goed doet. 

Tijdens deze leergang leer je jezelf beter te begrijpen en ga je inzien waarom je reageert zoals je doet. Een mild inzicht in jezelf biedt de beste kansen om je gedrag bij te stellen en effectiever te laten zijn. Dit levert voor jou als ouder of begeleider meer plezier op, meer voldoening in je taken. Het verdiept en verrijkt de band met je kinderen. Thema’s die in de leergang aan bod komen zijn o.a.:

  • Mijn kwaliteiten als opvoeder vertrouwen.
  • De ontwikkelingstaken van kinderen van 0 – 16 jaar.
  • Ontwikkelingen gezien vanuit een positief mensbeeld.
  • Ontwikkeling van kinderen bemoedigen, ondersteunen en veilig begrenzen.
  • Werkelijk communiceren met je kinderen.

Er is in de leergang veel ruimte voor eigen ervaringen. Er worden huiswerkopdrachten meegegeven om verworven inzichten te oefenen.

De leergang is tevens een prachtige manier om kennis te maken met de essenties van psychosynthese.  

 

Heeft u interesse? Laat het mij weten!

Opgave kan telefonisch of via contact formulier.

 

Bij een groepsgrootte van minimaal 6 personen ( max 12 personen) worden de cursusdata bekend gemaakt.